去る1月16日に大学コンソーシアム京都の短期留学生の参加者29名が日本料理の講習会を受講されました。
手まり寿司と笹巻き寿司を実習し、盛り付け体験もしてもらいました。
慣れないお箸を使いながら、様々な盛り付けでとても楽しんで実習されていました。
今回は2週間に渡り様々な大学や短大などでプログラムに参加されましたが、本プログラムは大変好評なプログラムとなり、最後のフィードバックでも、7名の学生がBest 3 Activitiesに選んでおりました。
以下はその理由です。
○Cooking: can impress friends at home with sushi.
○I liked these activities the most because I have an interest in creative
arts and it was good to see creative arts in Japan first hand.
○There are my first time to do there. About cooking class, I love it.
○Japanese cooking was great to be participated.
○The topic of these activities really attract me very much, especially
about some kind of things we can make on our own and bring it back home.
本校としては新たな取り組みとなりますが、日本への留学に興味がある方をお迎えして
今後の留学生獲得につなげていきたいと思います。
H先生ありがとうございました!